Njutmetoden

Marknaden svämmar nu över av utmärkta böcker om LCHF, som utreder viktiga områden som t.ex. diabetes, kostråden och fettskrämseln. Emellertid har hitills saknats ett material speciellt anpassat för studiecirklar. Jag har nu utvecklat ett digert studiematerial, omfattande mer än 200 A4-sidor. Inget annat material på marknaden har denna bredd.


LCHF-trenden är stark och växande!

Frisk och smal med NJUTMETODEN

LCHF är på stark frammarsch. Smöret tar slut i butikerna och margarinindustrin dumpar desperat priserna till vård skola och omsorg. Våren 2011 genomfördes en demoskopundersökning, som visade att LCHF praktiserades av 23 % (drygt 2 miljoner svenskar) varav 5 % (½ miljon) valt en strikt variant. Det bådar gott för en vändning mot en förbättrad folkhälsa efter decennier av skadliga kostråd från Livsmedelsverket, vars experter sponsras av industrin.

Många har klarat att ta till sig LCHF-konceptet via LCHF-bloggar ocn böcker, men andra kommer att behöva det stöd och den gemenskap man får via en studiecirkel.

Studieförbunden har haft en del problem med att fylla det ökande behovet av studiecirklar i LCHF, just för att ett lämpligt studiematerial saknats. Den luckan i utbudet av LCHF-litteratur har nu fyllts med min cirkel "Frisk och smal med NJUTMETODEN".

För att kunna se igenom industrins skrämselpropaganda som vidareförmedlas av t.ex. flertalet dietister, behöver vi lära oss mer. Det gör vi bäst i cirkelform och gärna via studieförbund, så att den personliga kostnaden minimeras.

Varför inte samla släkt och vänner till en studiecirkel? Naturligtvis kan man också starta på egen hand men det är ju roligare och mer inspirerande att vara fler och det underlättar mycket om den närmaste omgivningen börjar äta på ungefär samma sätt. Ta kontakt med lämpligt studieförbund för att få studiematerialet betalt via dem och om ni så önskar också tillgång till deras lokaler.

Broschyr om NjutmetodenJag har också tagit fram en broschyr som man kan skriva ut, vika ihop och dela ut till intresserade och även ha med sig till ett studieförbund om man vill få dem att ta initiativ till en cirkel. Kursmaterialet bör man då överlåta åt dem att beställa. Klicka på bilden för att få upp en pdf-fil av broschyren

Om du inte har Adobe Reader, behöver du ladda hem den för att läsa filen.

Om man utser en studieledare inom gruppen (ofta känner man någon som redan börjat med LCHF) eller om studieförbundet har en lämplig studieledare, så står jag till förfogande för denna med råd och dåd och svar på frågor som kommer upp och som man i gruppen inte kommer fram till något bra svar på.

Gör slag i saken i år och ge dig själv och din omgivning ett nytt avstamp mot ett friskare och slankare liv!

Innehållsförteckning

Människans ursprung och naturliga föda

Vad är LCHF? 

Näringsämnen i vår föda   

- Kolhydrater
- Proteiner
- Fetter
- Vitaminer
- Mineraler

Viktnedgång, kostråd och kolesterol   

- Energistyrd eller hormonellt styrd viktkontroll?
- Kostrådens historia
- Kolesterolmyterna

Viktoperationer  

- Operationsmetoder
- Alternativet till viktoperationer

Blodsocker och diabetes 

Sockerberoende

Maten och miljön 

- Köttproduktion och växthusgaser
- GMO – hotet mot vår framtid
- Peak oil
- Peak soil

Motion och träning

- Hormonella fördelar av LCHF-kost
- Hormonellt intelligent träning
- Goda exempel
- Vardagsmotion på nytt sätt

Tillsatser i mat   

Kostdemokrati  

Receptsamling

Bilaga A  Debatt och viktiga vetenskapliga studier

Bilaga B  Artiklar

______________________________________________________________

Priser: (i priserna ingår moms och frakt inom Sverige)

329 kr om man köper ett exemplar
279 kr/st om man köper 2 – 4 stycken
229 kr/st om man köper 5 stycken eller fler.

Beställningar görs direkt till mig via E-post eller telefon:

E-post: livlinan@hotmail.com
Telefon: 0663 – 66 38 44 eller 0730 – 42 75 73

.

 

Till början av sidan