Istället för doping!

Det är en orimlig tanke att just den föda, som världen över i massomfattning gör människor sjuka, skulle vara den föda som är den bästa om man vill prestera maximalt. Det är ju egentligen inte en särskilt vågad tanke att motsatsen gäller, det vill säga att en föda som håller en människa frisk och stark också måste vara den föda som gör henne mäktig enastående prestationer, prestationer som med dagens idrottsnutrition som grund endast kan åstadkommas med förbjudna medel – doping.

Efter en hel del letande i den ganska blygsamma vetenskap som finns kring LCHF och idrott, kom jag fram till att den inledande tanken inte bara var intressant, utan också riktig. Resultatet av mina ansträngningar resulterade i boken "Istället för doping!".

Frank Nilsson

Bokens budskap är i korthet:
När man kraftigt drar ned på kolhydraterna och ersätter dem med naturligt animaliskt fett, sker en förändring i kroppens hormonbalans. När kolhydraterna minskar sjunker nivåerna av hormonet insulin och istället ökar nivåerna av hormonerna testostron och tillväxthormon. Det är dessa hormoner som fuskarna inom idrotten brukar ta in, när de dopar sig. Man får alltså en slags "naturlig doping" i jämförelse med kolhydratätarna och därför kallade jag boken "Istället för doping".

I själva verket är det ju naturligtvis inte fråga om någon doping, utan man återfår den för människan naturliga och hälsosamma hormonbalans som följer av artriktig föda. Du kan läsa mer om hormonerna i kapitel 3 från boken, som finns tillgänglig utan kostnad. Se sidan Gratiskapitel .

Boken tar upp ett ganska unikt koncept för hur idrottsfolk ska styrketräna. Träning för verklig styrka är i själva verket en träning av nervsystemet, så att en allt större del av muskelkapaciteten kan rekryteras, utan att man bygger massa och blir tung.

Bodybuildingträningen som mer går ut på att öka storleken och massan hos muskulaturen är det sämsta som hänt idrotten. Styrketräning för idrottare ska gå ut på att bygga en maximalt stark kropp som samtidigt är lätt, eftersom den värsta motståndaren i de flesta idrotter är tyngdkraften.

  • Lite fördjupad information om kostens betydelse kan du hitta på sidan Jägarkost
  • Lite fördjupad information om hur man kan träna hitta du på sidan Träning
  • ISBN-13: 978-91-7241-175-3
  • ISBN-10: 9172411759

 

Återförsäljare


De flesta välsorterade bokhandlare har boken i sitt sortiment, men vill du hellre köpa boken via Internet så kan jag rekommendera:

Till början av sidan